• Mini Crêpes 06 49979912

Geschiedenis van de poffertjes

Wist u dat er al poffertjes waren in 1720? Geen wonder dat deze kleine lekkernijen al zo lang bestaan, wie lust er nou niet zo’n overheerlijk schaaltje warme, versgebakken poffertjes met een klontje echte boter en poedersuiker? En dan vooral die van Mini Crêpes, die zijn het allerlekkerst. Waarom? Omdat wij de beste ingrediënten gebruiken en een enorme ervaring hebben in het bakken van poffertjes.

Poffertjes zijn van oorsprong Frans

Poffertjes zijn in eerste instantie ontwikkeld door Franse kloosterbroeders tijdens de Franse Revolutie. Napoleon legde beslag op bijna al het meel om zijn leger te voeden, waardoor er een tekort ontstond om hosties voor de kerk te maken. Door te experimenteren met een mengsel van gewoon meel met boekweitmeel, is het poffertje ontstaan. Via marskramers en kermissen kwam het poffertje ook naar Nederland.

Van broedertjes tot poffertjes

De poffertjes heetten in eerste instantie broedertjes. Toen er een koperen plaat werd gebruikt op het beslag te ‘poffen’ werd de naam veranderd in poffertjes. Wie kent er niet de bekende plekken in zijn of haar woonplaats waar al sinds jaar en dag een poffertjeskraam stond? En wie heeft niet als kind met veel plezier zich tegoed gedaan aan een portie poffertjes op het bekende kartonnetje? Als herinnering aan de oorsprong hebben wij ons bedrijf Mini Crêpes genoemd.
Geschiedenis poffertjes